ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 Αυγούστου 2020
 

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τις θεωρίες συνωμοσίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, 19:16
x-koronoios-4-scaled-702x459

Τη στιγμή που 20 περιοχές της χώρας τίθενται σε συναγερμό, προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Νικόλαο Στεφανάτο, μετά και την αποστολή από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στοιχείων με τα επίμαχα δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία προτρέπουν τους πολίτες, με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορωνοϊό, να αγνοήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που εφαρμόζονται για την προστασία των πολιτών από την Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως «η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο».

Ο υπουργός κατέστησε σαφές πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».