ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29 Μαΐου 2020
 

Δυτ.Αχαΐα: Απόπειρα ληστείας σε ιδιοκτήτρια ταχυδρομικού καταστήματος ΕΛΤΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, 18:06
elta-kordela

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε με το καλημέρα με πρωταγωνίστρια γυναίκα που διατηρεί ταχυδρομικό κατάστημα ΕΛΤΑ στα Σαγέικα Δυτικής Αχαϊας.
Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, είχαν στήσει καρτέρι στο ύψος της Ράχης, στην είσοδο των Σαγεΐκων στη γυναίκα η οποία επέστρεφε με το αυτοκίνητό της από την Κάτω Αχαΐα με τα χρήματα των επιδομάτων και των συντάξεων, που είχε παραλάβει προκειμένου να τα δώσει στους δικαιούχους.
Η γυναίκα έδρασε αποτελεσματικά και ψύχραιμα ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εντός του οχήματος ήταν και το μόλις 2 ετών παιδί της. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες φορούσαν μαύρα ρούχα και λευκά κράνη, ακολούθησαν με τη μηχανή τους, το αυτοκίνητό της και προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν επί της Εθνικής Οδού για να τις αφαιρέσουν όσα χρήματα είχε επάνω της.
Οι δύο άνδρες προσέγγισαν το αυτοκίνητο για να αναγκάσουν την οδηγό να σταματήσει, χτυπώντας το τζάμι του αυτοκινήτου δύο με τρεις φορές και απαιτώντας να σταματήσει για να τους δώσει τα λεφτά. Ωστόσο εκείνη συνέχισε την πορεία της, από την Εθνική Οδό προς τα Σαγέικα,δεν σταμάτησε στο κατάστημά της αλλά συνέχισε στο κέντρο του χωριού εκεί όπου υπήρχε κόσμος αναγκάζοντας τους δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η κίνηση ΜΑΤ της γυναίκας που δυσκόλεψε τα πράγματα για τους επίδοξους ληστές και τους χάλασε τα σχέδια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ληστές παρακολουθούσαν τη γυναίκα από την περιοχή της Κάτω Αχαΐας και διέθεταν πληροφόρηση για τον τρόπο που κινείται.
Εκείνο που εξετάζεται είναι μήπως υπάρχουν και άλλοι συνεργοί που έδωσαν την πληροφορία ότι η γυναίκα φεύγει από την Κάτω Αχαΐα και έτσι οι δύο άνδρες με την μηχανή περίμεναν στην περιοχή της Ράχης, να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο.
Οι Αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες με σκοπό των εντοπισμό των δύο δραστών, βάσει της περιγραφής που διαθέτουν.