ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25 Μαΐου 2020
 

Έτσι θα λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 17:38
1-943-702x459

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της εστίασης. Έχει δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνουν τον δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν ώστε να συγκρατήσουν τον τζίρο τους αλλά και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Μειωμένα τέλη έως και 50% για τις επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης μετά το πέρας της πανδημίας.

Ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών αλλά και των ΚΑΠΗ:

«Άνοιγμα την 1η Ιουνίου και οι κανόνες είναι ακριβώς οι ίδιοι με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αντισηπτικά και υλικά υγειονομικής φύσης έχουν ήδη σταλεί στους σταθμούς.

Έτσι και για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς προβλέπονται έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στις «31 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η σχολική σεζόν».

Ενώ συμπλήρωσε ότι «ενδεχομένως το προσωπικό σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές (πχ. ΚΑΠΗ) να μεταφέρονται σε εν ενεργεία μονάδες εκπαίδευσης. Αν δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας, έχει επιτραπεί η πρόσληψη από τους δήμους έκτακτου προσωπικού για 4 μήνες, που θα μπορεί να απασχοληθεί και σε άλλους χώρους αν προκύψει ανάγκη και δεν είναι πλέον αναγκαίο για τους παιδικούς σταθμούς».

Για την άδεια ειδικού σκοπού ανέφερε ότι: «Η άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να είναι στο σχολείο (καθημερινά ή εκ περιτροπής), ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου».

Για το αν θα επεκταθεί το δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς για παιδιά εργαζομένων στο Δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «δεν έχουμε καταφέρει να το εξασφαλίσουμε, θα επανέλθουμε επ’ αυτού το επόμενο διάστημα».