ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27 Μαρτίου 2020
 

Χαρδαλιάς: «Αυτοί οι λίγοι που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος, πρέπει να αντιληφθούν ότι κάθε αναίτια μετακίνηση υπονομεύει την προσπάθεια των πολιτών»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 19:39
xardalias01-mesa

«Ολα τα μέτρα είναι επάνω στο τραπέζι» απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μελετά αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι με την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιορισμών στην μετακίνηση, εντοπίστηκαν και άλλα κρούσματα απείθαρχων πολιτών. «Αυτοί οι λίγοι που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος, πρέπει να αντιληφθούν ότι κάθε αναίτια μετακίνηση υπονομεύει την προσπάθεια των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όλοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Δεν είναι κάτι που απλά το ζητάμε, είναι κάτι που το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει αντιληφθεί την αναγκαιότητα των μέτρων».

Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι «δίνουμε έναν πόλεμο ενάντια στην πανδημία, έναν πόλεμο που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να χάσουμε. Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές. Μένουμε αδιαπραγμάτευτα στο σπίτι».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

(89) στην Αττική,
(64) στην Κρήτη,
(36) στα Ιόνια Νησιά,
(29) στη Στερεά Ελλάδα,
(27) στη Δυτική Ελλάδα,
(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(26) στην Πελοπόννησο,
(25) στη Θεσσαλονίκη,
(21) στη Θεσσαλία,
(20) στο Νότιο Αιγαίο,
(9) στην Ήπειρο,
(9) στο Βόρειο Αιγαίο και
(8) στην Κεντρική Μακεδονία.
Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.452) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.