ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22 Μαρτίου 2020
 

Με λεωφορείο της Πυροσβεστικής η μεταφορά των Ελλήνων που έρχονται από Ανκόνα στο λιμάνι της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, 20:49
Χωρίς τίτλο

Με λεωφορεία της Πυροσβεστικής θα γίνει η μεταφορά των Ελλήνων που θα φθάσουν με πλοίο από την Ανκόνα της Ιταλίας στο λιμάνι της Πάτρας .

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., Παναγιώτης Τσώνης, «ο ΟΛΠΑ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, για την αποβίβαση των επιβατών και την μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους».

Ειδικότερα, στο λιμάνι, όπου αναμένεται να αποβιβαστούν περίπου 100 άτομα, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ έχει ενημερωθεί και η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας. Νωρίτερα, 107 άτομα θα έχουν κατέβει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τελικώς με το πλοίο ταξιδεύουν προς Ελλάδα, λίγο περισσότερα από 200 άτομα και όχι 400 όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Όσον αφορά στην μεταφορά των επιβατών, ο Παναγιώτης Τσώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι δεν ταξιδεύουν με δικά τους μέσα μεταφοράς, θα επιβιβαστούν ανά 20 άτομα σε λεωφορεία που θα μισθώσει ο ΟΛΠΑ, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν.

Επίσης, για όσους θα αναχωρήσουν από την Πάτρα με αυτοκίνητα συγγενικών ή φιλικών τους προσώπων, που θα έχουν έλθει για να τους παραλάβουν, θα επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης του πλοίου σε κάθε όχημα.

Τέλος, όσον αφορά επιβάτες που ο τόπος κατοικίας τους είναι στην Πάτρα και δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, έχει ληφθεί μέριμνα από τον ΟΛΠΑ να μεταφερθούν και αυτοί με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.