ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27 Μαΐου 2014
 

Πανελλαδικές: Οδηγίες για τους μαθητές μια ανάσα πριν τις εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 27 Μαΐου 2014, 13:54
CACHE_650X650_1_183014
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης δίνει απαραίτητες και χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές.
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ρίχνονται αύριο στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Η ψυχραιμία το απόλυτο κλειδί για τους μαθητές
Οπως δήλωσε στο Newsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης: «Το πιο σημαντικό στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι οι μαθητές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν τα θέματα. Γιατί ο αντικειμενικός τους σκοπός δεν είναι να γράψουν 20 αλλά να γράψουν καλύτερα από τους συμμαθητές τους. Αυτό πρέπει να θυμούνται τα παιδιά και το τονίζουμε γιατί συχνά οι μαθητές έχουν υψηλές προσδοκίες για τις περιζήτητες σχολές. Κάποιες φορές βλέπουν οτι δεν μπορούν να λύσουν το δύσκολο θέμα και καταρρέουν δίνοντας λευκή κόλλα. Μπορεί το δύσκολο θέμα να μην το ξέρουν και οι άλλοι συμμαθητές τους, μπορεί το δύσκολο θέμα να είναι λάθος και να ακυρωθεί. Έχουν συμβεί πολλά κατά καιρούς, άρα η ψυχραιμία είναι το απολύτως μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα έχουν οι υποψήφιοι σε αυτή τη δοκιμασία που ξεκινά αύριο».
Οι χρηστικές συμβουλές
Οπως επεσήμανε ο κύριος Στρατηγάκης: «Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζι τους το δελτίο εξεταζομένου, θα πρέπει να έχουν δύο στιλο, απαγορεύεται να έχουν μπλάνκο, απαγορεύεται να έχουν κινητό μαζί τους μέσα στην αίθουσα. Αν έχουν πάρει το κινητο μαζί τους στο σχολείο θα πρέπει να το παραδώσου στη λυκειακή επιτροπή. Το θέμα του κινητού θα πρέπει να το προσέξουν πάρα πολύ τα παιδιά γιατί έχουν συμβεί πολύ τέτοιοι μηδενισμοί. Ενας μαθητής αν έχει επάνω του το κινητό ακόμη και κλειστό, δημιουργούνται υποψίες πιθανής αντιγραφής. Επίσης τα παιδιά καλό είναι να έχουν ένα μπουκάλι νερό ή χυμό μαζί τους, διότι οι εξετάσεις διαρκούν 3 ώρες» είπε τέλος οι κύριος Στρατηγάκης.