ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Δεκεμβρίου 2013
 

Πορείες με επεισόδια για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, 12:58
000

Επίθεση κατά αστυνομικών σημειώθηκε στα Προπύλαια κατά την διάρκεια της μαθητικής συγκέντρωσης για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με έναν τροχονόμο να είναι τραυματίας.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 κουκουλοφόροι που βγήκαν από την μαθητική και φοιτητική συγκέντρωση στα Προπύλαια, επιτέθηκαν σε έναν τροχονόμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση σε πέντε ενστόλους. Ωστόσο αποφεύχθησαν τα χειρότερα, μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Οπως αναφέρει η Νάντια Αλεξίου, επίθεση από κουκολοφόρους δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία πριν ξεκινήσει η πορεια, χωρις τραυματισμούς.

Στα Προπύλαια βρίσκονται από τις 11 το πρωί εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούν συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές, αντιφασιστικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικά κινήματα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Η πορεία θα καταλήξει έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου, ενώ κλειστοί παραμένουν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός», με εντολή της ΕΛΑΣ.

Μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω

Συγκεντρωμένοι μαθητές στο Αιγάλεω που έκαναν πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω και κάποιος εξ αυτών (άγνωστο αν είναι μαθητής) φέρeται να πέταξε βόμβα μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μαθητές παραμένουν συγκεντρωμένοι κοντά στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω και επικρατεί μικρή ένταση.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Στην Καμάρα έδωσαν ραντεβού στις 11.00 η ώρα οι μαθητές της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr, αφού συγκεντρώθηκαν στο σημείο περίπου 150 άτομα, στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.