ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Δεκεμβρίου 2013
 

Η επέτειος Γρηγορόπουλου, μία ακόμα αιτία αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, 17:00
471E55A6AF434B6985EDD8AF78239E50

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζοντας ακραία και προκλητική την ανακοίνωση των νέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ γίνεται λόγος για «μόνιμους και αμετανόητους συνηγόρους κάθε ακραίας συμπεριφοράς οι οποίοι υπερασπίζονται και πάλι το άντρο των μολότοφ «Βίλλα Αμαλία», το άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια και καλούν σε «εξέγερση» αύριο στα δικά τους «Δεκεμβριανά».

«Όμως αυτό αποκαλύπτουν: Πως ό,τι κι αν επιχειρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο κ. Τσίπρας!», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την κρατική καταστολή κι η τελευταία δεν έχει σταματήσει καθόλου να έχει στο επίκεντρο των επιθέσεών της τις νέες και τους νέους.
« Από τότε μέχρι σήμερα, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει γίνει παρελθόν, η αστυνομία έχει εισβάλει σχεδόν σε όλους τους ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, εκατοντάδες νέες και νέοι έχουν ξυλοκοπηθεί και προσαχθεί αναίτια στις μεγάλες κινητοποιήσεις του αγωνιζόμενου λαού και η βία και ο αυταρχισμός έχουν γίνει τα κύρια μέσα για την επιβολή μιας πολιτικής που καταδικάζει κάθε όνειρο των νέων, που θεωρεί τις ανάγκες μας περιττό βάρος στο δρόμο για την «ανάπτυξη»».

«Πέντε χρόνια μετά τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη κι ακόμα παλεύουμε οι νέες και οι νέοι για όσα θα πρεπε να θεωρούνται αυτονόητα: για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να μην είναι οι δυνάμεις καταστολής συνέχεια από πίσω μας, για ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Για όλα αυτά, λοιπόν, θα διαδηλώσουμε και φέτος στις 6 Δεκέμβρη, γιατί η εξέγερση μένει ζωντανή στις μνήμες μας, γιατί τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε και γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε», ενώ στο τέλος της ανακοίνωσης η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί αύριο σε συγκέντρωση στις 18:00, στα Προπύλαια.