ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6 Δεκεμβρίου 2013
 

Ζητείται η επαναφορά της σύνδεσης ακτοπλοικά Πάτρας-Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013, 15:02
eptanhsos-ithaki

Την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ιθάκης-Πάτρας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ανταποκρινόμενος στην έκκληση βοήθειας από το νησί του Ιονίου που εκφράστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με το έγγραφό μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα της Ιθάκης για άμεση σύνδεσή της με την Πάτρα.
Με την διακοπή της σύνδεσης του νησιού με την πόλη μας δημιουργήθηκαν πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η Ιθάκη ανέκαθεν συνδεόταν καθημερινά με την Πάτρα και έτσι εξυπηρετούταν από εμπορικής και τουριστικής άποψης.
Ακόμη ήταν η βασική λύση των πολιτών της Ιθάκης σε θέματα που αφορούσαν διοικητικές Υπηρεσίες – ειδικά μετά τις καταργήσεις πολλών Υπηρεσιών στην Ιθάκη στο τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως η Πάτρα εξυπηρετούσε με τα Νοσοκομεία της ζητήματα υγείας, (επειγόντων περιστατικών και νοσηλείας).
Είναι πραγματικά για όλους του Ιθακήσιους θέμα μείζονος σημασίας η επαναφορά και η διατήρηση της «γραμμής ζωής» όπως πράγματι έτσι πρέπει να ονομάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα, καθώς και η διανυκτέρευση του πλοίου στο λιμάνι του Βαθέως που εξασφαλίζει τη σίγουρη και καθημερινή συγκοινωνία στην Ιθάκη.
Ευελπιστούμε ότι θα στηρίξετε την Ιθάκη, ένα μικρό νησί με αδιάσπαστους στο χρόνο δεσμούς με την Πόλη μας, οι οποίοι εγγυούνταν και θα πρέπει να συνεχίσουν να εγγυώνται στους Ιθακήσιους σιγουριά και ασφάλεια, κυρίως σε θέματα Υγείας, αλλά και αποφυγή οποιασδήποτε άλλης ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης, προκειμένου να φτάσουν στην Πάτρα.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, ευελπιστούμε σε άμεση  απόφασή σας  που θα στηρίζει και θα ενισχύει τον αγώνα, ενάντια στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Ιθάκης γιατί αν συνεχιστεί, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απομόνωση και ερήμωση του νησιού.
Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίξετε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ιθάκης και θα πράξετε τα δέοντα ώστε να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα.»