ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 Δεκεμβρίου 2013
 

FiLip :Το «έξυπνο ρολόι-φύλακας άγγελος» των παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 12:59
0

Φέτος τα Χριστούγεννα, η νέα μόδα από την Αμερική αναμένεται να κάνει θραύση: έξυπνα ρολόγια σε διάφορα έντονα χρώματα (μπλε, λαχανί, κόκκινο και φούξια), τα οποία, όταν κοσμούν τον καρπό των παιδιών, ενημερώνουν, ανά πάσα, στιγμή τους γονείς για το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα βλαστάρια τους. Η Τιμή του 199 $

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι η καλύτερη για ένα τέτοιο δώρο, όπως επισημαίνει η κατασκευάστρια εταιρεία, Filip Technologies, σύμφωνα με την ιστοσελίδα myfoxnews.com.

Το «έξυπνο ρολόι» είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας: έχει ενσωματωμένη κάμερα και τηλέφωνο αλλά κι ένα σύστημα εντοπισμού των παιδιών. Το ρολόι «FiLIP» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών. Οι δημιουργοί του ρολογιού υποστηρίζουν ότι , σε μεγαλύτερες ηλικίες το ρολόι είναι περιττό αφού τα περισσότερα παιδιά , άνω των 12 ετών, έχουν πλέον δικό τους κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνούν με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του «έξυπνου ρολογιού», οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν τις λεγόμενες «ασφαλείς ζώνες», αυτές, δηλαδή, στις οποίες μπορούν τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Οταν τα παιδιά εισέλθουν όμως σε απαγορευμένες ζώνες, τότε οι γονείς ενημερώνονται άμεσα και το ρολόι αρχίζει και κτυπάει σαν συναγερμός.

Αν, πάλι, τα παιδιά θέλουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, δεν έχουν παρά να αγγίξουν ένα κουμπί του ρολογιού. Οι γονείς βεβαίως μπορούν εκτός από το να εντοπίζουν το σημείο που βρίσκεται το παιδί τους, να του στείλουν και γραπτά μηνύματα.

Προτού δημιουργήσει το έξυπνο ρολόι, η εταιρεία τεχνολογίας πήρε συνέντευξη από μαμάδες και μπαμπάδες ζητώντας τους να πουν τι θα ήθελαν από ένα τεχνολογικό προϊόν που θα προορίζεται για το παιδί τους . Η πλειοψηφία των γονιών απάντησε ότι θα ήθελε ένα έξυπνο τηλέφωνο , με το οποίο όμως τα παιδιά να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνέτ.

Το όνομα του έξυπνου ρολογιού εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του από ένα άσχημο περιστατικό. Ο Φίλιπ, γιος του διευθυντή της εταιρείας είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια και τελικά βρέθηκε σ΄ένα εμπορικό κέντρο. «Αυτό που πέρασα εγώ δεν θα ήθελα να το περάσει κανείς «, είχε υποστηρίξει ο διευθυντής της εταιρείας «Filip Technologies» , Στεν Κίρμπακ και προσθέτει: «Η τεχνολογία, όσο «έξυπνη» κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παρουσία των γονέων, όμως οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας αναγκάζουν να την χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Το FiLip SmartWatch είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο του είδους του το οποίο είναι χτισμένο με smartphone φωνή και την τεχνολογία για να εντοπίσετε ένα παιδί. Είναι χτισμένο με τέσσερις τεχνολογίες:

Κλήση : Είναι wearable που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κλήση. Η ιστοσελίδα του προϊόντος ισχυρίζεται ότι έχει ένα ισχυρό αμφίδρομη GSM κινητό φωνή που να διασφαλίζει την ποιότητα των κλήσεων και της κάλυψης, όπως αναμενόταν σε smartphones.

Τοποθεσία Τεχνολογία : Filip είναι χτισμένο με την τεχνολογία GPS που λειτουργεί με το GSM θέση πύργο κυττάρων και την τεχνολογία WiFi τριγωνισμού για να παρέχουν στους γονείς με πιο ακριβή τοποθεσία του χρήστη, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή και τα δύο.

Ευφυής έκτακτης ανάγκης : Είναι χτισμένο με την ευφυή λειτουργία έκτακτης ανάγκης η οποία όταν ενεργοποιηθεί, ξεκινά με την καταγραφή του θορύβου του περιβάλλοντος και καλεί κάθε ένα από τα πέντε επαφών που είναι αποθηκευμένες σε ΦΙΛΙΠ SmartWatch.

FCC Certified Antenna: Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι είναι ασφαλές για τα παιδιά, όπως αναγνωρίζεται και πιστοποιείται από την Ομοσπονδιακή ανακοίνωση της Επιτροπής. Ο σχεδιασμός του εκπέμπει ενέργεια ραδιοφωνικής μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο.