ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

5 Δεκεμβρίου 2013
 

Στην Πάτρα η διεθνούς φήμης Ρουμάνα πιανίστα Ιλίνκα Ντουμιτρέσκου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 15:48
alkduafoep4d45b22a14a1d

Η διεθνούς φήμης Ρουμάνα πιανίστα Ιλίνκα Ντουμιτρέσκου, προσκεκλημένη στην Ελλάδα από την Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα, θα εμφανιστεί την επόμενη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Πάτρα, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας (Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση), σ’ ένα ρεσιτάλ πιάνου με την συνοδεία του σολίστ Βασίλε Μακοβέι (φαγκότο), σε μία συναυλάι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ιλίνκα Ντουμιτρέσκου θα βρεθεί στην Ελλάδα για τρεις συνολικά εμφανίσεις (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα) με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Ρουμανίας που εορτάστηκε την 1η Δεκεμβρίου.

Στην Πάτρα την εκδήλωση οργανώνει η Επίτιμος Πρόξενος της Ρουμανίας Μαριάννα – Βαλέρια Κρατσιούν με την συνδρομή του Ρουμάνου Πρέσβη στην Ελλάδα Λουτσιάν Φάτου.

Η Ιλίνκα Ντουμιτρέσκου θεωρείται μια από τις πλέον καταξιωμένες πιανίστες στον διεθνή χώρο, με εμφανίσεις και στις πέντε ηπείρους και με αναρίθμητες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Έχει διδάξει στις ΗΠΑ, στην Βραζιλία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Τσεχία κ.α. ενώ το 1986 το έργο της «14 Σονάτες από τον Ντομένικο Σκαρλάτι» ήταν υποψήφιο στην κατηγορία του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς από το International Records Critics Awards, στη Νέα Υόρκη.