ΑΘΛΗΤΙΚΑ

5 Δεκεμβρίου 2013
 

Μουντιάλ 2014: Τα γκρουπ δυναμικότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 13:21
Μουντιαλ Βραζιλια 2014   Γκρουπ Δυναμκοτητας.

Αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν επίσημα από τη FIFA ,  μέσω συνέντευξης Τύπου, τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των 32 ομάδων του Μουντιάλ εν όψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στην Μπαΐα της Βραζιλίας.της Παρασκευής με την Ελλάδα να είναι στο 4ο, αλλά να υπάρχει και μία πιθανότητα να μετακομίσει στο 2ο.

Στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκαν, όπως ήταν ήδη γνωστό, η διοργανώτρια Βραζιλία και οι επτά πρώτες ομάδες στην κατάταξη της FIFA. Ο λόγος για τις Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη και Ελβετία.

Στο 2ο γκρουπ τοποθετήθηκαν οι πέντε αφρικανικές χώρες και οι δύο εναπομείνασες της Νοτίου Αμερικής (Χιλή, Εκουαδόρ).

Στο 3ο γκρουπ χώρεσαν οι τέσσερις ασιατικές (ανάμεσά τους και η Αυστραλία), αλλά και οι τέσσερις της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Τέλος, οι 9 ευρωπαϊκές που απέμεναν, τοποθετήθηκαν στο 4ο γκρουπ. Ωστόσο, η μία που περισσεύει, θα μεταφερθεί μέσω κλήρωσης στο 2ο γκρουπ, όπου υπάρχουν μόνο 7 ομάδες. Αυτό φυσικά σημαίνει πως ακόμα και η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί μαζί με τις αφρικανικές και τις δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες.

Πάντως, η FIFA έχει θέσει την προϋπόθεση πως η ευρωπαϊκή ομάδα που θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το 1ο γκρουπ (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο ή Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες στον ίδιο όμιλο.

1ο γκρουπ2ο γκρουπ3ο γκρουπ4ο γκρουπ
ΒραζιλίαΑλγερίαΑυστραλίαΟλλανδία
ΙσπανίαΚαμερούνΙαπωνίαΙταλία
ΓερμανίαΑκτή ΕλεφαντοστούΝότιος ΚορέαΑγγλία
ΑργεντινήΓκάναΙράνΠορτογαλία
ΚολομβίαΝιγηρίαΗΠΑΕλλάδα
ΒέλγιοΧιλήΟνδούραΒοσνία/Ερζεγοβίνη
ΟυρουγουάηΕκουαδόρΚόστα ΡίκαΚροατία
ΕλβετίαΜεξικόΡωσία
Γαλλία