ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3 Δεκεμβρίου 2013
 

Πάτρα : Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, 10:57
0

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών,στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013.

Ήταν μια συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πάτρας της ΓΓΙΦ με τον Δήμο Πατρέων και ειδικότερα, την Aντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών.

Την εκδήλωση συντόνισε η Χρυσούλα Κοντογεώργη, Υπεύθυνη του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Παραρτήματος Πάτρας.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της Μαρίας Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Aντιδημάρχου Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην έκταση του φαινομένου της Βίας κατά των Γυναικών και στην έναρξη της λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στην Πάτρα, ο οποίος λειτουργεί με πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΓΓΙΦ, 100% χρηματοδοτούμενο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Νάντια Νιώτη, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πάτρας, η οποία μίλησε για το ζήτημα της Βίας κατά των Γυναικών, για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου της ΓΓΙΦ και προλόγισε την ισπανική και πολυβραβευμένη ταινία “Μέσα από τα μάτια σου (Τe doy mis ojos)”, σε σκηνοθεσία Ιθιάρ Μπολέιν.