ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

7 Νοεμβρίου 2013
 

Αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς το κλίμα στη Γη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, 17:30
65231-warming

Πραγματική είναι η κλιματική αλλαγή του πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες, όπως επιβεβαίωσαν με τα δραματικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κύριες περιβαλλοντολογικές μη κυβερνητικές οργανώσεις –Γκρίνπις, Oxfam, WWF και Οι Φίλοι της Γης.Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της IPCC, είναι πλέον «εξαιρετικά πιθανό» η επίδραση του ανθρώπου να είναι η κύρια αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας που παρατηρείται από τα μέσα του 20ού αιώνα, κάτι που είναι τώρα κατά 95% βέβαιο. Στην προηγούμενη έκθεση, το 2007, η βεβαιότητα αυτή ήταν 90%.

Τα στοιχεία που έχουν την μεγαλύτερη αξία από όσα δημοσιοποιήθηκαν είναι:

-Έπειτα από 25 χρόνια εκθέσεων από την IPCC, η αλήθεια που ενοχλεί επιβεβαιώθηκε: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, συμβαίνει με ανησυχητικό ρυθμό και προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, κυρίως την καύση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της μια ομάδα μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Γκρίνπις, WWF, Oxfam και Οι Φίλοι της Γης.

-Ξέρουμε ήδη ότι ο τομέας της ενέργειας είναι ο κύριος ένοχος, αλλά επίσης η κύρια λύση, στο θέμα της κλιματικής αλλαγής», προσθέτουν αυτές οι μκο, για τις οποίες «οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μια λύση απλή, αποδεδειγμένη και οικονομικά προσιτή».

-Η συζήτηση για το ποιος είναι υπεύθυνος έχει κλείσει», δήλωσε εξάλλου ο Ουάιλ Χμάινταν, ο διευθυντής της μκο Διεθνές Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα (Climate Action Network International), στην οποία μετέχουν 850 ενώσεις.