ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19 Αυγούστου 2013
 

Όλο και αυξάνονται οι αντιδράσεις βουλευτών για την άρση των πλειστηριασμών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013, 16:55
2

Οι διαφωνίες τους αυξάνονται, αλλά αυτο που μένει είναι αν θα διατηρηθούν και στην πράξη μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας, ή αν θα κάνουν πίσω στις επιταγές της κομματικής πειθαρχίας, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο  υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είχε υποστηρίξει: «Κανένας δεν μιλάει για γενική άρση των πλειστηριασμών. Δεν γίνεται από κανέναν τέτοια συζήτηση. Αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι ότι αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν, μπορούν να προσέλθουν στις τράπεζες να κάνουν διακανονισμό, μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δάνεια που έχουν πάρει, να εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου και να μην το κάνουν».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο, κάλεσε την κυβέρνηση να μην το φέρει στη βουλή, διότι σε αντίθετη περίπτωση η χώρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

«Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ψηφίσω με οποιονδήποτε τρόπο κι αν έρθει αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι δεν θα το ψηφίσει η παρούσα βουλή και έχω προσλαμβάνουσες από βουλευτές της συμπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν το δίλημμα είναι 1 εκατ. ξεσπιτωμένοι στο δρόμο ή εκλογές. Αν αυτό είναι το δίλημμα είναι εύκολο. Δεν πρέπει να τις φοβάται κανένας τις εκλογές».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής,  υποστήριξε «Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, όπου υπάρχουν χρήματα και δεν πληρώνουν. Και θεωρώ ότι πρέπει να είναι μικρό ποσοστό. Αν έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο με οριζόντιο μέτρο, σημαίνει ότι δεν θα ψηφιστεί; Αν είναι να πάμε σε εκλογές, να πάμε εκλογές».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Κ. Τζαβάρας,  εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. «Δε νομίζω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο των εκλογών, θα βρεθεί μια ρύθμιση και πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη».

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης,  αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών είπε: «Προσπαθούν, ελπίζουμε ανεπιτυχώς, να εγκλωβίσουν χιλιάδες νοικοκυριά μέσα σε ένα φαύλο κύκλο μιας φαύλης πολιτικής.
Η απόλυτη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται ακριβώς στη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την τρομακτική αύξηση της ανεργίας, συνέπειες μιας πολιτικής που σε μεγάλο βαθμό ασκήθηκε για να “στηριχθούν” με εκατοντάδες δις οι τράπεζες εκτινάσσοντας αντίστοιχα το χρέος. Το δίλημμα, λοιπόν, που θέτει ο κ. Στουρνάρας όχι μόνο είναι πλαστό, αλλά αποκαλύπτει την φαύλη αντιλαϊκή πολιτική σε όλο της το μεγαλείο».