ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13 Ιουνίου 2013
 

Απρόσεκτος ο Βενιζέλος καταγράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, 17:23
Giorgos-Papaxristos

Ευθύνες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και των χειρισμών στην υπόθεση της ΕΡΤ, καταλογίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, από την εφημερίδα »Τα Νέα», ο οποίος του καταλογίζει 4 σοβαρά λάθη.

Στη στήλη του «Στίγμα», γράφει τα εξής:

»Τελευταία είναι πολύ «απρόσεκτος» ο πρόεδρος. Παράδειγμα: μετείχε την Κυριακή σε αυτή τη μυστική σύσκεψη με τον πρόεδρο Αντώνη και τον πρόεδρο Φώτη, η οποία δεν ξέρουμε πού έγινε, αλλά μικρή σημασία έχει ο τόπος. Σημασία έχει ότι έγινε και το αντικείμενό της ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Απροσεξία πρώτη: Μετέχεις σε μια τέτοια σύσκεψη. Σου ανακοινώνει ο πρόεδρος Αντώνης την πρόθεσή του να κλείσει την ΕΡΤ κι εσύ τι κάνεις (εφόσον, όπως λες, διαφώνησες); Παίρνεις το μυστικό και πας σπίτι και πέφτεις για ύπνο.

Απροσεξία δεύτερη: Ξυπνάς το πρωί, κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από το να γνωστοποιήσεις σε συνεργάτες και τρίτους, στον Τύπο ενδεχομένως, ότι επέρχεται θύελλα και πως αυτό θα συμβεί παρά τη θέλησή σου.

Απροσεξία τρίτη: «Κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» όχι γιατί σου έχει γίνει τρόπος ζωής, επειδή το τραγουδάς κάθε μέρα στο μπάνιο, αλλά γιατί σου το ζήτησε ο πρόεδρος Αντώνης -φοβόταν μη μαθευτεί η μεγαλειώδης κίνηση.

Απροσεξία τέταρτη: Σε δίνει κανονικά το Μαξίμου ότι γνώριζες τις προθέσεις του προέδρου Αντώνη και, άρα, ο θόρυβος που κάνεις τώρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι για τα μάτια του κόσμου. Ούτε και τότε αντιδράς. «Διαρρέει» το Μέγαρο Μαξίμου τη σύσκεψη κι εσύ ακόμα το σκέφτεσαι. Και ώρες μετά το παραδέχεσαι ότι ναι, πήγες στη σύσκεψη, ναι, το θέμα ήταν η ΕΡΤ (και όχι κάποιο απόρρητο εθνικό θέμα) και, ω ναι, διαφώνησες! Good wines, που λένε και στο χωριό μου…»