ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11 Μαρτίου 2013

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ και το 2013 ζητά η τρόικα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, 10:57
Χαρατσι ΔΕΗ 2013

Η Τρόικα  αξιώνει να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττει ως τώρα μέσω της ΔΕΗ και το 2013 . Αυτό επειδή, σύμφωνα με το Έθνος, διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και έτσι ζητά από την κυβέρνηση να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αν περάσει η γραμμή της Τρόικας , οι ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μόλις ολοκληρώσουν την πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τον προσεχή Μάιο, θα αρχίσουν να πληρώνουν από το καλοκαίρι το χαράτσι για το 2013 και από τις αρχές του 2014 θα έρθει η νέα κεραμίδα του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις συναντήσεις των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ επέμειναν στην ανάγκη να διατηρηθεί και το 2013 το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι το χαράτσι μέσω ΔΕΗ έχει αποδώσει, από το 2011 όταν καθιερώθηκε έως σήμερα, ετήσια έσοδα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων από τον ενιαίο φόρο θεωρείται από τους εκπροσώπους της τρόικας επισφαλής ως προς την είσπραξη των προσδοκώμενων εσόδων, καθώς σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα βεβαιωνόταν από τη ΓΓΠΣ και τα ειδοποιητήρια πληρωμής θα ήταν αντίστοιχα αυτών του ΦΑΠ ή του φόρου εισοδήματος, όπου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων αυξάνονται δραματικά μήνα με τον μήνα.

 

 


0 Comments


Σχολιάστε πρώτοι!


Συνδεθείτε για να σχολιάσετε