ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 Μαρτίου 2013

Μείωση των κλινών στην ΜΕΘ του νοσοκομείου »Αγιος Ανδρέας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, 22:29
meth

Δυσάρεστες οι εξελίξεις για τους ασθενείς και γενικότερα για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο ‘‘ Ο Άγιος Ανδρέας ’’, τη στιγμή μάλιστα που όλοι, εργαζόμενοι και γιατροί, περίμεναν την υλοποίηση των δεσμεύσεων για ανάπτυξη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα,  ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών  μείωσε κατά δύο τις  κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, από αυτές που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα από το 2008. Ετσι, αντί των έξι, τώρα τα διαθέσιμα κρεβάτια στην ΜΕΘ θα είναι τέσσερα, τη στιγμή μάλιστα που η μονάδα διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή για να λειτουργούν μέχρι και δέκα κλίνες.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γραμματείας  Οργάνωσης Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας, που με ανακοίνωσή της καλεί την 6η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβουν άμεσα, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία των 6 τουλάχιστον κλινών και να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή ανθρώπων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γραμματεία της Οργάνωσης Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας εκφράζει την δημόσια διαμαρτυρία της για την απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών να περιορίσει τις κλίνες της ΜΕΘ σε 4 αντί των 6 που -σύμφωνα με τους γιατρούς- λειτουργούν εκεί από το 2008 την στιγμή μάλιστα που η ΜΕΘ διαθέτει την υλικοτεχνική υποδομή να λειτουργήσει μέχρι και 10 κλίνες.

Η απόφαση αυτή έρχεται να δείξει ότι τα διοικητικά όργανα των δημόσιων Νοσοκομείων ευθυγραμίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές, για ολοένα και λιγότερη συμμετοχή του κράτους στις ανάγκες της δημόσιας υγείας.

Η Νοσοκομειακή περίθαλψη, ειδικά σε αυτή την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αντί να αναβαθμίζεται για να σώζονται ζωές, οδηγείται από το κακό στο χειρότερο με αναπόφευκτο επακόλουθο, να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Καλούμε την 6η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή πώς η υγεία κάθε ανθρώπου δεν »μετριέται» μόνο σε ευρώ αλλά σε αξία ζωής!

Καλούμε την 6η ΥΠΕ να παρέμβει άμεσα και να μεριμνήσει ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα την λειτουργία της η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αλλά και να αναπτυχθεί αφού διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας και η Οργάνωση Υγειονομικών, θα δίνουν καθημερινά μάχες μέσα κι έξω από τα δημόσια Νοσοκομεία με στόχο αυτά να διατηρηθούν νησίδες ασφαλούς περίθαλψης, ενταγμένα σε ένα καθολικό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα δίνει την δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του, να έχει ασφαλείς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, να έχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένο κράτος στον 21ο αιώνα που σέβεται τους πολίτες του και τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους και όχι ως »πράγματα».»

 


0 Comments


Σχολιάστε πρώτοι!


Συνδεθείτε για να σχολιάσετε